Mikrocerrahi yöntemi ile mi ameliyat olmalıyım?

Kategori: Cinsel Sorular - 763 görüntülemeYorum Yazın
Mikrocerrahi yöntemi ile mi ameliyat olmalıyım?

SORU:

Bundan 8 yıl önce yani 2000 yılı temmuz ayında sol greyt 2 teşhisi ile varikosel ameliyatı geçirdim. Yaklaşık 1 yıl önce ise tekrar muayene oldum ve nüks varikoselim olduğunu ve tekrar ameliyat olmam gerektiği söylendi. Kadın doğum uzmanı varikosel ameliyatının çözüm olmadığını ve aşılama yapılması gerektiğini söyledi. İki kez aşılama denedik, olmadı. Bir ay önce de tüp bebek denedik, yine olmadı. Ben tekrar ameliyat olmaya karar verdim fakat nüks varikosellerde mikrocerrahi yöntemi ile ameliyat olmam gerektiğini öğrendim. Lütfen bana yardım edin.

 

CEVAP:
Yeterli olmayan bir cerrahi uygulandıysa varikosel ameliyattan sonra da devam edebilir ve sperm değerlerinde düzelme görülmeyebilir. Bazı durumlarda ise yetersiz ameliyat ilk başlarda bir miktar fayda gösterse de bir süre sonra değerler eski değerlerin de altına düşebilir. Bu durumda tecrübeli ellerde yapılacak düzeltici mikrocerrahi çözüm olabilir. Maalesef uzun yıllar varikosel ameliyatının uygun olmayan kişilere hatta varikoseli dahi olmayanlara yapılması ve birçok defa ameliyatın eski teknik nedeniyle yetersiz kalması sonucu kadın doğum doktorları arasında bu ameliyatın pek faydalı olmadığına dair hatalı bir kanı oluşmuştur. Mikrocerrahi ameliyat sonrası birçok uygun hastada başka bir tedaviye gerek kalmadan hamilelik sağlanabildiği gibi, bir kısım çift aşılama yöntemi ile sonuç alabilmekte, en azından varikoseli ortadan kalkan erkeklerin spermleri tüp bebek uygulamalarında daha yüksek oranda hamilelik sağlayabilmektedir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!