Varikosel ameliyatı olmam gerekiyormuş

Kategori: Cinsel Sorular - 821 görüntülemeYorum Yazın
Varikosel ameliyatı olmam gerekiyormuş

SORU:

24 yaşındayım, testisimdeki ağrıdan dolayı ultrasona girdim. ‘Sağ epididim başında 7×6 mm boyutlarında kist sağda belirgin olmak üzere her iki tarafta da varikosel ile uyumlu görünüm, sağda fizyolojik sınırların üstünde mayi izlenmiştir’ diye yazıyordu. Ameliyat olmam gerekiyormuş. 15 gün sonra olacağım. Sizden öğrenmek istediğim şu: Bu rahatsızlık neden kaynaklanır? Ameliyattan sonra cinsel hayatımda ve üremede bir sorun oluşturur mu? Kaç gün hastanede kalırım? Kaç günde iyileşirim? Şimdiden teşekkür ederim.

 

CEVAP:

Sadece bu ultrason bulguları ile ameliyat edilmeniz doğru olmaz. Ufak bir epididim kisti ve sadece ultrasonda saptanan bir varikosel ameliyat gerektirmez, ameliyattan fayda da görmez. Hatta epididim kistinin alınması sonucu büyük bir ihtimalle o tarafın meni kanalları da tıkanacaktır. Sadece bu konuda deneyimli bir üroloji uzmanının el ile muayenesinde varikosel belirgin olarak saptanırsa ve bununla birlikte yapılacak en az 2 adet kaliteli spermiyogram tahlilinde değerlerde düşüklük görülürse tercihen mikrocerrahi teknik ile varikosel ameliyatı olmanız gerekir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!