Varikosel ameliyatı olmam gerekiyormuş.

Kategori: Cinsel Sorular - 887 görüntülemeYorum Yazın
Varikosel ameliyatı olmam gerekiyormuş.

SORU:

24 yaşındayım, testisimdeki ağrıdan dolayı ultrasona girdim. ‘Sağ epididim başında 7×6 mm boyutlarında kist sağda belirgin olmak üzere her iki tarafta da varikosel ile uyumlu görünüm, sağda fizyolojik sınırların üstünde mayi izlenmiştir yazıyordu. Ameliyat olmam gerekiyormuş. 15 gün sonra da olacağım. Sizden öğrenmek istediğim şu: Bu rahatsızlık neden kaynaklanır? Ameliyat sonra cinsel hayatımda ve üremede bir sorun oluşturur mu? Kaç gün hastanede kalırım? Kaç günde iyileşirim? Şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP:

Sadece bu ultrason bulguları ile ameliyat edilmeniz doğru olmaz. Ufak bir epididim kisti ve sadece ultrasonda saptanan bir varikosei ameliyat gerektirmez, ameliyattan fayda da görmez. Hatta epididim kistinin alınması sonucu büyük bir ihtimal ile o tarafın meni kanalları da tıkanacaktır. Sadece bu konuda deneyimli bir üroloji uzmanının el ile muayenesinde varikosel belirgin olarak saptanırsa ve bununla birlikte, yapılacak en az 2 adet kaliteli spermiyogram tahlilinde değerlerde düşüklük görülürse tercihen mikro cerrahi teknik ile varikosel ameliyatı olmanız gerekir.


Bu Yazıyı Paylaş! Google+! Pinterest!